Kirjaluukku

 

Onko Young & Freedman, University Physics with Modern Physics jo luettu puhki? Kaipaatko jotain muutakin lukemista kuin kurssikirjat? Etsitkö lahjaa tekniikasta kiinnostuneelle kaverille? Jos vastasit ainakin yhteen kysymykseen ’kyllä’, niin kannattaa jatkaa lukemista. Sössön kirjatonttu on valmistellut lukijoiden iloksi kaksi kirjasuositusta, (joista ainakin toisen tonttu on oikeasti lukenut kannesta kanteen, sillä tonttu pitää myös Netflixin katselusta).

 

Steve Squyres, Roving Mars

 

Löytöretkeilykirjojen hengessä kirjoitettu tilitys tapahtumista, jotka johtivat mönkijöiden Spirit ja Opportunity lennättämiseen Marsin pinnalle merkittävien geologisten löytöjen äärelle. Kuka muu on parempi henkilö kertomaan tämän tarinan, kuin kirjan projektin päätiedemies.

Squyres kuvaa 17-vuotisen hankkeen kaarteet, käänteet, umpikujat ja onnistumiset erittäin viihdyttävällä tavalla. Jännitys on melkein käsin kosketeltavaa.

Kaiken kaikkiaan kirja tarjoaa hyvän behind-the-scenes katsauksen siihen, mitä vaaditaan 400 miljoonan dollarin projektin sinkoamiseen avaruuteen, jos ylipäätään on kiinnostunut sellaisesta.

 

Tracy Kidder, The Soul of a New Machine

 

Tarina 1980-luvun teknologiateollisuudesta ja yhden yrityksen pyrkimyksestä julkaista uusi minitietokone markkinoille ja samalla palauttaa yrityksen nimi takaisin maailmankartalle.

Kirjan alkuasetelmassa on nokittain kaksi kilpailevaa tiimiä: yrityksen täydestä luottamuksesta nauttiva alan konkareista koostuva huipputiimi vastaan omistautuneista vastavalmistuneista koostuva sekalainen tiimi valmiina ottamaan riskejä.

Tarina tarjoaa katsauksen sen ajan teknologia skeneen, mutta myös tietotekniikan juurille.
Ostin tämän kirjan itse lähinnä siksi, että Adam Savage suositteli sitä, mutta en ole pettynyt.

(Visited 1 times, 1 visits today)