Tökkiikö aina perinteinen Blossa glöginä ja haluat vaihtelua? Vai oletko enemmän pelkän mehuglögin ystävä? Vai etkö tykkää glögistä lainkaan tai olet vasta uusi glögien maailmassa? Tästä luukusta voit bongata uuden joulujuomasuosikkisi!

 

Blossa

Perinteinen Blossa Vinglögg on punaviinipohjainen juoma, jossa on perinteistä jouluista makua. Klassikko, josta on monta eri versiota, Alkosta sitä saa luomuversiona ja ruokakaupasta Blossaa löytyy alkoholittomana ja 5.5% vahvuisena. Vaihtelua elämään tuo esim. glögi-sangria tai alkumaljana Blossa+Fresita -kombo!

 

kuva: viinikartta.fi

Blossa 2019

Blossasta julkaistaan myös vuosittain erilaisia teemaversioita ja tämän vuoden versio on nimeltään Aloha. Aloha-glögi on valkoviinipohjainen, ja siinä maistuu passionhedelmä ja hibiskus-kukka. Makujensa puolesta tämä vuosikerta sopii niin suolaisen kuin makeankin kanssa, joten parita tämä glögi juustojen kanssa! Tätä glögiä kannattaa maistaa myös kylmänä, joko pelkästään, tai drinkkiversiona: joko kuohuviiniin sekoitettuna tai Spritz-versiona!

 

 

kuva: alko.fi

Hehkuviini

Hehkuviini on myöskin perinteinen juoma. Se on Alkon myydyin glögi ja sitä on valmistettu vuodesta 1933 asti! Euroopassa hehkuviini onkin perinteinen joulutorien juoma. Hehkuviini on tavallista viiniä vahvempaa, joten sitä voi myös hyvin sekoitella joko punaviiniin, holittomaan glögiin tai tehdä totia: sekoita hehkuviiniin mukaan omenamehua ja vaniljasokeria!

 

 

kuva: alko.fi

Jouluglögi Vadelma

Vadelmaglögi oli itselleni uusi tuttavuus, ja se onkin erittäin marjaisaa! Vadelmaa on maussa runsaasti ja myös makeutta. Eräs arvostelu sanoi hyvin: ”Jos pullon etiketti vetoaa, saatat pitää myös itse juomasta”, eli pinkkiä ja glitteriä pullotetussa muodossa, ei niinkään perinteisten glögien mausteisuutta.

 

 

kuva: alko.fi

Jouluhetki Omena-pihlajanmarja

Jouluhetki ei ole perinteistä glögiä, vaan jotain erilaista! Tämä juoma on omenaviinipohjainen ja erityisesti kylmänä tuoksuu lähinnä makealta omenasiideriltä. Pihlajanmarja tulee mukavasti kuitenkin esiin maussa ja lämmitettynä makeus ei ole niin häiritsevää. Itse tekisi mieli kokeilla tätäkin juustojen kanssa, sillä suolaiset juustot tasapainottaisivat Jouluhetkeä varmaan mukavasti! Toimisi varmaan myös kuohuviiniin yhdistettynä erittäin mukavasti!

 

 

kuva: alko.fi

The Rocky Cookie

Jos Vadelmaglögi ja Jouluhetki olivat mielestäsi liian makeita, niin… Noh, tässä on siitä vielä seuraava taso. Suklaakeksinen glögi on makeaa ja maistuu melko esanssiselta. Jos taas olet makean ja suklaan ystävä, niin kokeile tätä! Jälkiruoan voikin siis tänä vuonna nauttia glögin muodossa, ehkä tästä olisikin glögijuustokakun twistiksi!

 

 

kuva: alko.fi

Glögg Sour

Glögg Sour on hapanoluiden ystäville! Todella paljon glögiltä maistuva sour-olut Morgondagens Bryggeriltä, jonka Untappd-arvosana on 3.67. Tätä juomaa saatat löytää esim. Pienestä, Ruoholahden Citymarketista ja joistakin hyvinvarustelluista olutravintoloista! Toimii niin kylmänä kuin lämmitettynäkin, joskin omaan makuun tämä oli parempaa kylmänä. Aito jouluolut!

 

 

kuva: systembolaget.se

Metsämansikkalikööriglögi

Onko mukaasi tarttunut hassunhauska metsämansikkalikööripullo, koska se näyttää tontulta? Makea likööri ei oikein pelkästään uppoa, mutta siitä voi tehdä erittäin maistuvaa glögiä! Sekoita siis oman maun mukaan metsämansikkalikööriä, kossua tai jallua ja mehuglögiä, ja nauti lämpimänä. Toimii!

 

 

kuva: viinarannasta.com

Glögiviski

Omat sekoitukset kunniaan! Jos pidät viskistä, miksaa itsellesi shottilasiin puolet viskiä ja puolet glögitiivistettä, niin pääset nauttimaan glögiviskin ihanasta mausta. Mikäli tämä kombo on sinulle vielä tuntematon, ota se joulun bucket-listille!

Essi

(Visited 1 times, 1 visits today)