Kuinka päästä talvea pakoon lähtemättä Suomesta?

TEKSTI: Tuuli Sarantola

Aika moni matkustaa kylmää ja kaamosta pakoon etelään, missä aurinko paistaa ja on lämmintä. Kaikilla ei kuitenkaan sitä mahdollisuutta ole, sillä köyhän opiskelijan arkeen ei kuulu täysihoidolla varustettuja pidempiä rilluttelureissuja. Älä kuitenkaan anna tämän masentaa! Sössön vinkeillä saat aurinkoisen mielen opiskelijabudjetilla!

Pidä biitsibileet!

Vaikka ulkona olisi pakkasta, aurinko paistaa silti aina välillä oikein lämpimästi. Jos satut olemaan kotona silloin, kun se paistaa vaakasuoraan sisään, saattaa sisälämpötila nousta jopa 30:een asteeseen! Jos ei, lämpöä voi aina nostaa lämmittämällä uunia tai hellaa. Uikkarit päälle ja aurinkolasit päähän, nyt on biitsimeininki!

Pidä piknik!

Levitä viltti keskelle olohuonetta, hae skumppapullo ja appelsiinimehu, osta juustoa, viinirypäleitä, patonkia, kaikkea sitä, mitä Wappuna Ulliksella voisi mieli tehdä. Kavereitakin voi kutsua, jos seuraa tekee mieli ja haluaa jakaa laskun. Kesämieli on taattu, kun ostat edes yhden erittäin kesäisen antimen, kuten vesimelonin tai mansikoita!

Käytä kirkkaita vaatteita

Kesä on mielentila! Vaikka päivät olisivatkin pimeitä, ei silti tarvitse pukeutua mustaan. Neonvärit ja kukkakuviolliset kuosit tuovat sekä itsellesi, että ympärillä oleville ihmisille varmasti hyvän mielen sekä tuulahduksen kesää.

Etelänmatkasimulaatio

Oletko koskaan käynyt Turkkilaisessa saunassa? Nyt se on mahdollista kokea myös kotonaan! Kun ulkolämpötila näyttää pakkasta, avaa kylpyhuoneen ikkuna ja laita suihku niin kuumalle kun pystyt. Hetkessä huomaat, ettet näe metriä enempää eteenpäin ja ympäristö on mukavan trooppinen. Jos tämä ei ole mahdollista omassa kodissaan, voi taloyhtiön saunaa käyttää hyväkseen, mieluiten yleisellä vuorolla. Tällöin saatat törmätä vieraisiin ihmisiin, jotka eivät puhu kanssasi samaa kieltä, aivan kuten ulkomaillakin!

Kesäistä joulun odotusta!

(Visited 1 times, 1 visits today)