Kirjoittaja: Aliisa Pietilä

Kolme kuumaa vinkkiä loppuvuodesta selviytymiseen

Glögimukillinen piristää päivää, kun tentit ja dedikset painavat päälle. Maku saattaa kuitenkin käydä yksitoikkoiseksi, varsinkin jos turvauduit glögiin jo edellisellä tenttiviikolla. Tässä vinkkejä vaihtelun saamiseksi loppuvuoden juomiin:

Sekoita erilaisia makuja

Jos lempiglögin maku alkaa tympiä, sekoita joukkoon esimerkiksi omena- tai mustaviinimarjamehua. Erilaisilla sekoitussuhteilla vaihtelua saa luotua määrättömästi. Sekoituksiin kannattaa hakea vaihtelua mehujen lisäksi myös alkon glögihyllyltä, ja sekoittaa glögiin vaikka hehkuviiniä. Monet alkoholilliset glögit ovat ehkä turhan väkeviä tuotteliaisiin arkipäiviin, mutta sekoittamalla joukkoon alkoholitonta glögiä ja/tai mehua sekin korjaantuu.

Keitä glögisi itse

Osta kaupasta pussi glögimaustetta (tai vastaavia mausteita muuten vaan) ja keitä itse oma glögisi. Homma on helppoa: kiehauta kattilassa vettä, sekoita joukkoon mausteet ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Suodata mausteet pois ja näin sinulla on valmista glögiä ilman painavien tölkkien tai pullojen kantamista kaupasta. Pelkkä glögimaustevesi ei ehkä useimmille sellaisenaan maistu, mutta sekoittamalla sitä kohdan #1 ohjeiden mukaisesti muihin glögihenkisiin juomiin saat kelpoja juomia pienellä vaivalla.

Vaihda väkevää

Jos mielestäsi aiemmat vinkit sisältävät turhaa venkoilua ja olet niitä joille ainoa oikea glögisekoitus on kaupan valmisglögi ja jaloviina, saat vaihtelua helposti (paitsi jallun määrää lisäämällä) myös vaihtamalla viinaa. Yhden tähden lisäksi glögin kanssa maistuu ainakin kossu, gini ja rommi – tosin ei ehkä kuitenkaan kaikki yhtä aikaa.

(Visited 1 times, 1 visits today)