Joulupöydän herkkuja suunnitellessa tulee joskus mieli kokeilla jotain aivan uutta. Kuitenkin ikinä ei tiedä minkälaisesta yhdistelmästä saa oikeasti syötävää ruokaa, kiltalaiset testasivat tätä onneksi!

Kiltapäiväkerhovastaaville tuli jonkin aika sitten mieleen hieman kyseenalainen ohjelmaidea: mitä kaikkea voikaan joulutortun täytteeksi laittaa? Ensimmäiseksi mieleen saattaisi tulla erilaiset hillot tai esimerkiksi vihreät kuulat (yök), mutta rohkeat vastaavat päättivät hypätä suoraan syvään päähän. Täytevaihtoehdoiksi valikoitui lopulta yleisön toiveiden perusteella maksamakkara, aurajuusto, maapähkinälevite, vaahtokarkit ja valkosipuli. Innokkaita leipojia ilmaantuikin paikalle paljon. Seuraavaksi voidaankin käydä läpi hieman kokkien omia kommentteja luomuksistaan.

Pelkkä aurajuusto
Marika: “Tää on hyvää jos tykkää juustosta. Ja mä tykkään!”

Pelkkä maapähkinälevite
Toni: “Aika varma valinta.”
Samuel: “Tää on tosi kuumaa”

Maksamakkara-aurajuusto
Marika: “Ihan kiva suolainen yhdistelmä.” (Johon yleisöön liittynyt Lauri: “Ootko tosissas.”)
Eero: “Aurajuusto toimii.” (Ei kommenttia maksamakkarasta.)

Aurajuusto-maapähkinälevite
Jesse: “Ei valittamista, tekisin uudestaan.”
Mikael: “Mitä helvettiä.”

Vaahtokarkki-maapähkinälevite
Mikko: “Ei tätä uskalla syödä.”
Marika: “Maistuu siltä että hampaat syöpyy.” (Yleisön kommentti: “Näyttää kyllä vähän palaneelta.”)

Valkosipuli-maksamakkara
Mikael: “Maistuu maksamakkaralta.”, “Hmm… nyt tuli valkosipuli.”

Valkosipuli-aurajuusto-maapähkinälevite
Tuukka: “Yllättävän hyvä, ei oo tullu vielä valkosipuli suuhun.”, “Ei maistu yhtään valkosipuli, tää on just hyvää!”

Kokeilun suurimmaksi suosikiksi nousi selkeästi aurajuustotäyte. Allekirjoittanut kiltapäiväkehovastaava kokeili yleisön toivetta, eli valkosipulitorttua. Ei siitä sen enempää tässä.

(Visited 1 times, 1 visits today)